REGULAMIN SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ NA TORTY

1) Zamówienia składamy poprzez formularz do zamówień na naszej stronie internetowej. Istnieje również możliwość złożenia zamówienia oraz wpłaty zadatku w naszej Cukierni na ul. Powstańców 25 w Ząbkach. W przypadku składania zamówienia na tort w naszej Cukierni zadatek powinien być wpłacony najpóźniej w terminie ostatecznego terminu złożenia zamówienia na dany rodzaj tortu. W przypadku korzystania z formularza do zamówień na naszej stronie internetowej zadatek powinien być zaksięgowany na naszym koncie na minimum 3 dni przed odbiorem wszystkich rodzajów tortów oprócz weselnego (konsultacja, wycena i potwierdzenie mailowe przyjęcia przez nas zamówienia powinny być dokonane odpowiednio wcześniej

2) Zadatek wpłacamy dopiero w momencie mailowego potwierdzenia przez nas przyjęcia zamówienia do realizacji- UWAGA: Samo wysłanie wiadomości przez formularz nie jest równoznaczne z przyjęciem zamówienia do realizacji

3) W tytule przelewu należy napisać imię i nazwisko podane w formularzu oraz termin odbioru tortu. Zadatki wpółacane na konto bezimiennie z lub/i z brakiem terminu odbioru traktowane są jako nieważne

4) Brak zadatku jest jednoznaczny z nie przyjęciem przez nas zamówienia

5) Zamówienia na torty składamy odpowiednio wcześniej w zależności od rodzaju tortu:

  • torty tradycyjne- na minimum 1 dzień przed terminem odbioru
  • torty z opłatkiem- na minimum 2 dni przed terminem odbioru (w przypadku zamówienia z piątku na niedzielę wzór obrazka do nadruku na opłatku powinien być przesłany najpóźniej w piątek do godz. 14.00)
  • torty z rysunkiem z żelu- na minimum 2 dni przed terminem odbioru
  • torty z bitej śmietany z dodatkami z masy cukrowej- na minimum 3 przed terminem odbioru
  • torty z masy cukrowej z figurką- na minimum 5 dni przed terminem odbioru
  • torty w kształcie 2D z bitej śmietany- na minimum 5 dni przed terminem odbioru
  • torty w kształcie 3D z bitej śmietany- na minimum7 dni przed terminem odbioru
  • torty z masy cukrowej w kształcie 2D- na minimum 5 dni przed terminem odbioru
  • torty z masy cukrowej w kształcie 3D- na minimum 7 dni przed terminem odbioru
  • torty weselne- na minimum 14 dni przed terminem odbioru (zadatek wpłacony tego samego dnia)

6) W przypadku spóźnionych zamówień istnieje możliwość skorzystania z ekspresowej realizacji- złożenie zamówienia i wpłata zadatku wyłącznie w Cukierni San Marino (usługa może być niedostępna w przypadku dużych zamówień):

  • tort z opłatkiem z dnia na dzień (dopłata 15 zł)
  • tort tradycyjny wykonany tego samego dnia co przyjęcie przez nas zamówienia- zamówienie złożone do 11.00, odbiór od 17.00 (dopłata 20zł)
  • tort tradycyjny wykonany w 1h od momentu złożenia zamówienia (dopłata 30zł)
  • wszystkie inne rodzaje tortów przyjęte do realizacji po ostatecznym terminie do złożenia zamówienia (dopłata 30zł)

7) Torty najlepiej zamawiać jak najwcześniej- w przypadku zbyt dużej ilości przyjętych zamówień realizacja na konkretny dzień może być niemożliwa

8) W przypadku krótkiego terminu realizacji należy telefonicznie upewnić się czy istnieje możliwość zamówienia tortu pod numerem telefonu 608-075-949

9) Cukiernia San Marino zastrzega sobie tolerancję wagi tortu do 0,4kg

10) Minimalne przedziały wagowe do zamówień poszczególnych rodzajów tortów:

  • tort tradycyjny – 1kg- 1,4 kg
  • tort z nadrukiem na opłatku- 1,5- 1,9 kg
  • tort z rysunkiem z żelu- 1,5- 1,9 kg
  • tort z bitej śmietany z dodatkami z masy cukrowej- 1,5-1,9 kg
  • tort z masy cukrowej z figurką- 2,0- 2,4 kg
  • torty w kształcie 2D z bitej śmietany- 2,0- 2,4 kg
  • torty z masy cukrowej w kształcie 2D- 2,5- 2,9 kg
  • torty z masy cukrowej w kształcie 3D- 2,5- 2,9 kg

11) Cukiernia San Marino nie ponosi odpowiedzialności za przechowywanie zakupionych tortów w nieodpowiednich warunkach. Warunki przechowywanie tortów z bitej śmietany: 2-4 C. Warunki przechowywania tortów z masy
cukrowej lub tortów z bitej śmietany z dodatkami z masy cukrowej: 2-4 C oraz wilgotność 30-50%